Most csin√°ljunk √ļgy, mintha laikus lenn√©k (nem lesz neh√©z). Mondhatn√≥k, a gyakorlat is megvan m√°r hozz√°, l√©v√©n h√≥napok √≥ta k√∂vetkezetesen pr√≥b√°ltam nem foglalkozni ezzel a politika nevŇĪ dologgal - a kamp√°nnyal meg m√©g kev√©sb√©. Hovatov√°bb ann√°l is ink√°bb, mert noch dazu, tizenhat √©ves koromig √∂ntudat hi√°ny√°ban nem foglalkoztam a politik√°val. M√°ra pedig mindez megv√°ltozott, mert most m√°r √∂ntudatosan szarok az eg√©szre (nem).

Sz√≥val j√≥ ideig √ļgy voltam vele: ziher, hogy a szavaz√≥ker√ľletem k√∂zel√©be se fogok menni √°prilis 6-√°n. Legink√°bb az√©rt, mert m√©g most is √ļgy gondolom, azt, ami itthon zajlik, maximum csak elviselni lehet m√©lt√≥s√°ggal, de foglalkozni vele m√°r-m√°r becstelens√©g, hiszen az arra utalna, hogy k√∂z√∂m van hozz√°.

Persze kiker√ľlni sem lehet ezt az eg√©sz hiszt√©ri√°t, meg azt√°n olyan ez, mint a nark√≥, √≠gy az ember akarva-akaratlanul vissza√°ssa mag√°t a dologba. M√©g akkor is, ha nagyj√°b√≥l √ļgy ny√ļl vissza hozz√°, mintha egy faz√©k slejmbe √°ztatott szaros als√≥gaty√°b√≥l k√©ne kiv√°lasztani a legjobbat, mik√∂zben a t√∂meg √∂nfeledt √∂ntudatban ŇĎrj√∂ng Dopeman aktu√°lis megasl√°ger√©re.

De, ahogy k√∂zeledik a buli napja, m√©gis megj√∂n valami elhat√°roz√°s, hogy m√©giscsak el k√©ne menni aljasodni. M√©g akkor is, ha nyilv√°nval√≥an szar lesz a buli. FelelŇĎss√©g√©rzet, k√∂teless√©gtudat, buzg√≥ hit, unalom, t√∂k mindegy.

Advertisement

T√©ved√©s ne ess√©k, ebbŇĎl az √°ll√°sb√≥l hangzana a legszarabbul, ha szavaz√°sra buzd√≠tan√°k b√°rkit is! FŇĎleg √ļgy, hogy b√°rmelyik brutt√≥ 100-as intelligenciah√°nyadossal b√≠r√≥ √°llampolg√°r instant szemh√©jstrokeot kap, ha v√©gign√©zi a re√°lisan es√©lyes p√°rtok palett√°j√°t.

Van egyszer ugyanis a Fidesz, amelynek programja az, hogy Magyarorsz√°g jobban teljes√≠t, illetve (ami m√©g fontosabb) rezsics√∂kkent√©s, az egybes√ľlt, meg√ļjult, friss arcokkal t√°mad√≥ baloldal pedig azt akarja, hogy "Orb√°n takarodj" und schluss. Nem mondom, meggyŇĎzŇĎ, egy√ļttal kihangs√ļlyozand√≥: abban mindk√©t f√©l egyet√©rt, hogy ha sz√©tszavazunk, akkor Orb√°n Viktorra/Gyurcs√°ny Ferencre szavazunk. Ezeken fel√ľl ott vanna m√©g az apr√≥ fingp√°rtok, illetve az LMP √©s a Jobbik, akik roppant elkeser√≠tŇĎ m√≥don az egyetlenek, akikkel egy√©bk√©nt re√°lis programvit√°t lehetne folytatni. Am√ļgy az eg√©sz k√≥cer√°j annyira 2010, hogy m√©g 2010-ben sem volt ennyire 2010. A relev√°ns k√©rd√©sek ugyanis most is √ļgy hangzanak, hogy 1; lesz-e a Fidesznek k√©tharmada, 2; a Jobbik beelŇĎzi-e a baloldalt, 3; bejut-e a parlamentbe az LMP.

Advertisement

Namost ez az egyik. A m√°sik nyom√≥ s√©rv pedig az √∂r√∂kk√© fenn√°ll√≥ dilemma, miszerint ha nem szavazok, n√©gy √©vig t√©nyleg ki√≠rom magam a k√∂z√©letbŇĎl, amit egy√©bk√©nt m√©lyen meg√©rtek azok eset√©ben, akik k√©pesek megtartani ezt a fajta aszk√©zist. A nem szavaz√°s ugyanis nem szavaz√°s, nem pedig hallgat√≥lagos t√°mogat√°sa az elnyom√≥, rezsin√°ci, fasisztabolsevik korm√°nynak, vagy a bilderbergista baloldalnak, ellenben aki √≠gy d√∂nt, annak t√©nyleg kuss van n√©gy √©vig. Ebben egy√©bk√©nt rengeteg vicces lehetŇĎs√©g is rejtŇĎzik, hiszen a szavaz√≥bor√≠t√©kokba becsemp√©szhet√ľnk p√©ld√°ul egy-egy szaftos porn√≥k√©pet, j√≥kedvre der√≠tve ezzel az eg√©sz nap adminisztr√°l√≥ szavaz√≥biztosokat √©s szavazatsz√°ml√°l√≥kat, vagy ak√°r rajzolhatunk a szavaz√≥lapra mindenf√©le malacs√°got is.

Re√°lisan n√©zve azonban t√©nyleg hagyhatunk magunknak 25 percet erre az eg√©sz c√©c√≥ra, pl√°ne, hogy egy√©bk√©nt kiv√°l√≥ aprop√≥k√©nt szolg√°lhat egy vas√°rnapi bekarmol√°sra, ahol nyugodtan lehet szidni a korm√°nyt, any√°zni az ellenz√©ket, n√°cizni a Jobbikot √©s zsid√≥zni az LMP-t. Azt√°n, hogy m√©g nagyobb legyen a buli, est√©re √∂ssze is lehet ezen verekedni. H√©tfŇĎn m√°r √ļgyis t√∂k mindegy lesz, mindenki megy vissza dolgozni, megn√©zi az esti h√≠reket a t√©v√©ben, hogy ki nyert, ak√°r a Val√≥ Vil√°g legszebb √©veiben, felbont egy s√∂rt, enni ad a gyereknek, √©s √≠gy tov√°bb.

Advertisement

Ha pedig m√°zlija van, t√∂rt√©nni fog valami v√°ltoz√°s, √©s legal√°bb egy l√©p√©ssel k√∂zelebb ker√ľlhet ahhoz, hogy a Pozsgay Imr√©khez, meg a Lendvai Ildik√≥khoz hasonl√≥ fosz√≠li√°kat v√©gre t√©nyleg elvigye az √∂rd√∂g a csecse kis t√ľzes szeker√©n.

(jobbegyenes.blog.hu)